گروه آموزشی زبان و ادبیات فارسی

دانشگاه خیام در یک نگاه
۰۵۱-۳۵۱۵۶
گروه آموزشی زبان و ادبیات فارسی
دانشگاه خیام / گروه های آموزشی
معرفی
رشته زبان و ادبیات فارسی به بررسی ماهیت زبان فارسی، ظرفیت‌ها، پیشینه کهن آن، تغییرات به وجود آمده در آن و چگونگی تغییر و تحول آثار فاخر ادب فارسی می‌پردازد. رشته زبان و ادبیات فارسی بهترین بستر برای ورود به شناخت فرهنگ و عرفان و حتی معارف دینی ما است. شناخت جهان‌بینی بزرگان عرصه ادب و معرفت نیز تنها از رهگذر آشنایی با این رشته میسر می‌شود.
اهمیت رشته زبان وادبیات فارسی: از آنجا که زبان فارسی پیشینه‌ای کهن دارد بر همه فارسی زبانان فرض است تا به مطالعه هرچه بیشتر زبان و ادبیات فارسی بپردازند تا با ظرفیت‌های متنوع و پیشینه کهن این زبان، در طول اعصار و قرون مختلف آشنا شوند. آثار ادبی فارسی سرمایه‌های معنوی و یکی از مهم‌ترین مظاهر هنری ایرانیان است. زبان فارسی علاوه بر اهمیت آن به عنوان زبان رسمی کشور، معرف سیمای معنوی و عامل تفاهم مردم جامعه ما و مظهر دستاوردهای اندیشه فرهیختگان این مرز و بوم است. این آثار عصاره کشش‌ها و کوشش‌های فرهنگی رهبران فکری در عرصه قرون و اعصار و معرف میزان فعالیت و کوشش و جستجوی مداوم و مستمر فرزانگان این مرزوبوم به منظور دستیابی به عمق و ژرفای حقیقت به شمار می‌رود. تنها از طریق توجه و پرداختن به زبان و ادبیات فارسی است که می‌توان جوهره معارف اسلامی و اندیشه اصیل ایرانی را در کشور حفظ کرد و به نشر و گسترش آن پرداخت و آن را به جهانیان معرفی کرد. به زبان دیگر زبان وادبیات هر کشوری هویت مردم آن کشور است و اگر ادبیات و زبان کشوری را بگیریم. استقلال فکری و روحی آن را گرفته‌ایم و از همین جا می‌توان به اهمیت رشته ادبیات فارسی پی برد. رشته‌ای که وظیفه‌اش پرورش معنوی وهنری مردم این سرزمین است. ادبیات کشور ما از مهم‌ترین عوامل حفظ استقلال و یک پارچگی میهمن اسلامی است.

ارائه مقالات بین‌المللی در همایش‌های داخلی و خارجی: چاپ مقالات علمی پژوهشی مشترک گروه با دانشگاه پنجاب‌لاهور چاپ مقالات مشترک با دانش‌جویان دانشگاه خیام در نشریات داخلی و خارجی.
تعداد دانشجویان: در حال حاضر حدود یک صد تن دانشجو مشغول تحصیل در این رشته هستند. تا کنون دو گروه دانشجویان زبان و ادبیات فارسی از دوره کارشناسی دانش‌آموخته شده‌اند.
انجمن علمی: گروه همواره از همکاری دانشجویان علاقه‌مند و پویا در زمینه‌های علمی- فرهنگی در قالب انجمن علمی بهره‌مند بوده است.
ره‌یافتگان به مقطع کارشناسی ارشد: از دو دوره دانش‌آموختگان کارشناسی، در حدود پنجاه درصد در آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه‌های کشور پذیرفته شده‌اند.
بازار کار رشته زبان و ادبیات فارسی: دانش‌آموختگان این رشته پس از فراغت از تحصیل در مقطع کارشناسی و تلاش‌های فردی توام با فراگیری مطالب درس، می‌توانند مسئولیت‌های مختلف را در بخش‌های فرهنگی و اجرایی جامعه عهده‌دار شوند. از آن جمله: خدمت در کسوت مقدس دبیری در مراکز آموزشی، قبول مسؤولیت در مراکزی همچون بخشداری، فرمانداری، شهرداری، استانداری به عنوان کارشناس فرهنگی یا در صورت داشتن شرایط لازم در سمت بخشدار، فرماندار و... نویسنده، ویراستار، فعالیت در صدا و سیما(مرکز تولید) چاپ و نشر، ثبت احوال و اسناد، اشتغال در کتابخانه‌های عمومی و خصوصی – اشتغال در مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و...
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی