رصد دانش آموزی در آستانه بازگشایی مدارس

رصد دانش آموزی در آستانه بازگشایی مدارس

این برنامه رصدی به همت گروه فیریک دانشگاه خیام برای دانش آموزان دبیرستان دخترانه بهشت اندیشمندان برگزار شد.

این برنامه آموزشی شامل کارگاه آشنایی با نجوم، آموزش صورت های فلکی، آشنایی و کار با تلسکوپ و رصد اجرام مختلف بود.

در بخش کارگاه آموزشی به دانش آموزان الفبای نجوم معرفی شد. همچنین جایگاه ما در عالم کنونی و آشنایی بیشتر با منظومه شمسی و اجرام آن از دیگر اهداف برگزاری کارگاه بود.
در ادامه دانش آموزان با اهله ماه و روش های شناسایی آن بیشتر آشنا شدند.
بعد از برگزاری کارگاه آموزشی دانش¬آموزان برای بازدید از رصدخانه راهی پشت بام دانشگاه شدند.
ابتدا اطلاعات کاملی به دانش آموزان راجع به آلودگی نوری و روش های کاهش این آلودگی مهم و تأثیر آن بر کیفیت رصد داده شد.
سپس با توجه به موقعیت صورت های فلکی دب اکبر و دب اصغر دانش آموزان چگونگی یافتن ستاره قطبی و پیدا کردن جهت های جغرافیایی را فراگرفتند.
گام بعدی آشنایی با دیگر صورت های فلکی بود که در آسمان شب اواخر تابستان خودنمایی می کردند.
اطلاعات تکمیلی در مورد اجرام قابل مشاهده در همسایگی زمین در منظومه شمسی از جمله ماه، سیاره های مشتری و زحل از دیگر مواردی بود که به دانش آموزان آموزش داده شد.
بعد از آشنایی با آسمان شب، نوبت به آموزش کار با تلسکوپ رسید، ابتدا دانش آموزان با ساختار تلسکوپ آشنا شدند و سپس ماه، زحل و حلقه های بسیار زیبایش و مشتری و چهار قمر بزرگش را از چشمی تلسکوپ دانشگاه خیام رصد کردند.
شب رصدی آرام و پربار آموزشی، با جلسه پرسش و پاسخ دانش آموزان از اساتیدگروه فیزیک دانشگاه خیام به پایان رسید.

ثبت توسط : مرکز آمار، اطلاعات و امور رایانه ای تعداد بازدید : ۱۹۸۱ مشاهده نسخه چاپی اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی